Artist: Topvine.dk
Size: 75 cl.
Category: Vine
ID-no: 40.0040
Price: 349,00 DKK
Description:

Rubinrød, henimod granat. Næse med typisk Nebbiolo floralitet og nuanceret røde bærfrugter, blommer og lakrids. Flot afstemt med smidige taninner med nerve og karakter i afslutningen. Man fornemmer falmede og friske roser, jordbær, kirsebær, blommer, lakrids, trøfler & tobak. Husk årgang 2016 er en superårgang – måske bedste i de sidste 10 år.

Barolo 2016 Fratelli Revello er med 100% håndhøstede Nebbiolo druer fra La Morra området. Vinen er lagret 20 måneder på franske egetræsfade, heraf er 20% nye. Serveringstemperatur bør ligge mellem 13-15 grader. Passer perfekt til risotto, pizza- og pastaretter, grillet oksekød og ost. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad.

Barolo 2016 Fratelli Revello har en levetid på op til 5-12 år fra produktionsåret.

Mere om vingården:

Fratelli Revello har været familieejet siden 1967 og er involveret i vinproduktion. Det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra. Man har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Da man høstede de første druer til Barolo i 1992 havde man ikke mulighed for at vinificere de enkelte marker separat. Samtidig var man nødt til at sælge en del druer for at skaffe kapital til kælderudstyr. Situationen var den samme i 1993 og først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarksbarolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba, hvor specielt enkeltmarksvinen Barbera d’Alba Ciabot du Re bør fremhæves.

Som for så mange andre af Piemontes “Unge Løver” har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj. Forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.

 

Send Email for reservation